Welcome

I WANT TO BE LIKE SUNSHINE THAT ALWAYS GIVES LIGHT AND WARMTH IN YOUR LIFE, SOMEONE WHO YOU WANT TO TAKE WAKE WITH JUST LIKE SUNSHINE AND KNOW THAT THAT IS WHAT GIVES YOU LIFE.. SOMEONE WHO IS REALLY HOT AND BRIGHTENS YOUR DAY AND YOUR LIFE..

Saturday, 3 March 2012

Ku Seru Kasihmu..


Assalamualaikum pembuka bicara,sekarang tibalah masa Cik Hanim nk berucap sepatah dua kata..he2
Semenjak jd PT(pengganggur terhormat) ni,mase Hanim byk dihabis kn dgn duduk di rumah..x abes2 on9 facebook,tgk cite korea n tgk cite cina..bosan jugak..time my sis balik kampung ari 2,Hanim ade ikut dia pergi library..dh alang2 ade kt situ,hanim pun pinjam je lh novel yg ade..lepas 2,sepanjang hari duk mengadap novel je keje nye..he2..

Baru beberapa hari yg lepas,Hanim suruh adek yg kebetulan k pergi library tolong pulangkan buku2 yg kitorang pinjam ari 2 n hanim suruh dia tolong pinjam kn novel utk Hanim..bila balik je,dia terus bg novel 2 pd Hanim.sungguh baik adek ku ini..gembira nya lh..dh lh Hanim ni gila novel..bila baca novel nie,mcm ade 1 perasaan yg sukar utk dijelaskn..mcm kita boleh membayangkan plak scene2 dlm novel 2..hu2..memg Hanim ni kuat berangan..:D

Adek Hanim ade pinjam 2 novel..1 drpd nye bertajuk Ku Seru KasihMu..by Izzul Izzati..kalau tgk cover boleh thn jugak lh..Hanim nie jenis yg memilih bila nk bace novel nie..kalau cover x berapa nk cantik memg terus tawar hati lh nk bace..he2..novel nie dh lame publish tpi Hanim x pernah jumpe kot..


Dari mana
datangnya kasih?Dari mata turun ke hati.Dalam diam
cinta itu hadir.Tanpa sedar rasa rindu berbunga jua akhirnya.Memiliki
kasih Hakimi dari alam kampus hanyalah mimpi indah Afrina semata-mata.
Menjadi milik Hakimi apatah lagi.Impian semakin jauh,lantaran jejaka idaman 
turut menjadi rebutan 2 orang sahabat baiknyasendiri.Dia sedia mengalah,
memberikan laluan dan ruang biarpun hati sendiri sakit memendam rasa 
kecewa.Bertambah menjerut rasa tatkala Hakimi menyambut 
baik cinta salah seorang daripada mereka.

Namun
sejauh mana kasih yang bersemi dapat 
dihindari,biarpun dia cuba untuk menjauhi.
Sedangkan wajah Hakimi sentiasa hadir di ruang mata.
Dugaan hadir tanpa dipinta,langsung tidak terlintas di fikiran.
Musibah datang jua menimpa antara dia dan Hakimi.Suratan ataupun
kebetulan?Sukar untuk ditafsirkan.Tetapi apa yang pasti,ada rahsia yang 
perlu diselindungkan.Ada cerita yang harus disembunyikan dan disimpan
kemas daripada pengetahuan umum terutama kawan-kawannya.Kesulitan yang 
menjelma itu turut membuat Afrina tersepit antara diri,maruah keluarga dan
sahabat baik sendiri.hati siapakah yang perlu diutamakan?
Hati siapa pula yang perlu dijaga?
Kasihnya kepada Hakimi tidak boleh dibiarkan sepi.cabaran Afrina,kasih Hakimi
harus dimiliki dengan apa jua cara sekalipun.Namun relakah dia dikatakan
sebagai 'muka tembok' demi menyeru secebis kasih?
Persoalan nya...mampukah Afrina menyeru kasih Hakimi?Sedangkan
cinta Hakimi tetap teguh kepada kekasih hati.


Bila dh baca sinopsis nie,betul2 egt Afrina dgn Hakimi..rupa2nya x ku sangka x ku duga dia boleh plak cerai dengan Hakimi n then kahwin dengan sepupu kepada suami kepada kawan dia(berapa punya byk kepada lh..).Hanim ni memg selalu emosi bila bace novel..he2.tpi kadang2 hidup nie memg mcm 2..x semua yg kita duga n kita rancang akan terjadi..semua nya berlaku atas takdir yg telah ditentukan Allah kn..:D

IT'S OK...I LOVE U



|Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Hanim|

2 Comments:

hyz said...

x suka baca novel. tebal sangat. haha

~~Ungu~~ said...

Best ape bace novel nie..for me,boleh menambahkan lagi sifat suka berangan Hanim yg dh memg sedia ada kuat berangan tu..he2