Welcome

I WANT TO BE LIKE SUNSHINE THAT ALWAYS GIVES LIGHT AND WARMTH IN YOUR LIFE, SOMEONE WHO YOU WANT TO TAKE WAKE WITH JUST LIKE SUNSHINE AND KNOW THAT THAT IS WHAT GIVES YOU LIFE.. SOMEONE WHO IS REALLY HOT AND BRIGHTENS YOUR DAY AND YOUR LIFE..

Wednesday, 21 March 2012

Ada Apa Dengan SPM...(^_^)





Assalamualaikum pembuka mukadimah bicara Hanim kali nie..hari bersejarah ni iaitu 21 MAC 2011 merupakan hari Hanim mendapat keputusan Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)..semenjak habis je paper yang last iaitu Biology,Hanim dh terus rasa cuak dan takut sementara hari keputusan diumumkan..macam segala apa yang Hanim buat tu mcm tak kena jer..semua nya bertambah memeningkan lepas hanim dpt tahu tarikh result keluar..lagi lah bertambah kecuakan nya..he2..
Mak hanim pernah ckp kita tak perlu nak takut sbb benda dah lepas dan kita memang tak boleh nak tukar dh keputusan tu..betul jugak kan..bila dah dapat result,menyesal dan nak menangis mcm mana pun dah x guna..perkara dah lepas..

Semalam memang dh berdebar2 dah nie..takut,cuak,gementar dan segala jenis perasaan ada..memang tak terkata lah lebih2 lagi bila tgk dkt facebook dan twitter,org lain tak habis2 cerita tentang SPM..siap boleh jd trending lagi tu..macam lah takde perkara lain boleh dicakapkan(sebenar nya diri sdri yang takut nak hadapi kenyataan)..lepas tu Hanim call kwn2 n tanya plak tentang apa yang diorang rasa..masing2 beritahu takut..he2..siapa tak takut kan..salah satu perkara penting yang berlaku dalam hidup kita..seperti apa yang tertulis kt pic atas tu,'SPM BERJUANG UNTUK MASA HADAPAN' ..

Pagi lagi Hanim dh bangun n solat subuh..dan2 plak lepas tu mata ngantuk teramat lah sgt sbb malam tu tido punye lh lmbat..neves punye pasal..pukul 7 pg Hanim bangun semula..mandi,breakfast n siap2 nk gi tggu bas..dlm pjalanan nk gi tggu bas tu(sye jalan kaki je yer..moto smpai 2 3 kt rumah nie cuma tersadai sbb sya x pndai bwk) Hanim jalan punye lh laju n tunduk je sbb lalu dpn kedai-->pemalu lh sgt.. pastu Hanim happy lah jugak sbb kawan mase Hanim sekolah rendah yg turut sama sekolah kt Jerantut pun naik bas yg sama..

Bila dh smpai depan sekolah,Hanim terus pergi kt bus stand sbb x sanggup nk masuk kwsan sekolah sorang2..nk kena tggu kwn dulu..punye mcm ape je Hanim duduk tercongok kt bus stand tu..dh brape minit baru lh my friend,Dayah smpai..dia ajak Hanim teman dia pergi jumpa cikgu yg uruskan buku teks sbb dia nk byr hutang tahun lepas..x sanggup gue..x lama lepas tu kwn2 Hanim yg lain pun smpai..sebenarnya,disebab kan terlalu takut,malam sebelum ambil result tu Hanim dh set dalam my hp mesej utk cek result secara sms n cuma nk kena tggu masa utk SEND je..tepat pukul 10,Hanim terus hantar..kawan2 Hanim yg lain xtahu pun n Hanim buat senyap je bila diorang tgh borak2..

Bila dh tahu my result,hanya tuhan yang tahu betapa lega nya perasan ni..lepas tu barulah Hanim boleh senyum..bila kwn Hanim tnye sama ada Hanim risau atau x,Hanim just senyum je n cakap xtaulah..bila dah dalam dewan n dah ambil result baru lh Hanim beritahu diorang n diorang cakap patutlah tengok Hanim relax je..he2..sory korang..ada 7 orang yg dapat straight A kt sekolah Hanim..Batch 94 terbaiklah!!

Tadi hanim dah ambil keputusan SPM kat sekolah..Alhamdulillah takde lah gempak n the best sangat tapi Hanim bersyukur sebab takde subjek yang fail dan boleh mencacat kan my result..kawan2 rapat Hanim pun semua nya dapat result yang ok n ade sorang yg dapat straight A...Alhamdulillah..my family especially my mom and my dad happy pun dah cukup..n diorang boleh terima result Hanim seadanya..

Ok..thats all for now..

IT'S OK...I LOVE U


|Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Hanim|

6 Comments:

ainun said...

tahniah!
teruskan perjuangan!

~~Ungu~~ said...

@ainun terima kasih..InsyaAllah..i'll gonna do everything to achieve my dream..(^_^)

Mohd Afira said...

spm oh spm...hihi sy spm 2006...lama dah lepas

suecomey..: said...

tahniah dik :)

~~Ungu~~ said...

@suecomey terima kaseh sys..

kay_are said...

congratz! ape pun spm baru step one.. so teruskan usaha lagi ok! ^^