Welcome

I WANT TO BE LIKE SUNSHINE THAT ALWAYS GIVES LIGHT AND WARMTH IN YOUR LIFE, SOMEONE WHO YOU WANT TO TAKE WAKE WITH JUST LIKE SUNSHINE AND KNOW THAT THAT IS WHAT GIVES YOU LIFE.. SOMEONE WHO IS REALLY HOT AND BRIGHTENS YOUR DAY AND YOUR LIFE..

Sunday, 5 February 2012

Bila Ungu Bertemu Coklat




Mcm sedap je kn..he2
Kamu suka coklat??kalau jawapan nya ya maknanya kita nie 1 geng..he2..entry kali nie Hanim nk cite ttg satu benda yg memang menjadi kegilaan ramai manusia atas muka bumi Allah nie iaitu COKLAT...Sememang nya Hanim n coklat memg x dapat dipisahkan..memang best kalau sekali dpt mkn coklat nie tpi jangan lh selalu n berlebih2 plak yer nti jdi GEMUK plak..dah 1 masalah n bley berisiko dpt mcm2 penyakit mcm diabetes obesiti..


Tadi Hanim ade bace something ttg coklat nie..n Hanim nk kongsikan dgn korang semua yer..


Makan coklat x akan membuatkan rasa ketagih,sebaliknya coklat akn melahirkan perasaan rindu bgi mereka yg menggemarinya.Lazimnya perasaan ini disebut sbg CHOCOLATE CRAVING .Di mana kesan nikmat nya coklat thadap perilaku n suasana hati(mood) sesorg itu amat berkait rapat.Biasanya rindu coklat boleh tjadi kerana aromanya,teksturnya,manis-pahitnya,n sbgnya.Selain itu,ia juga boleh dikaitkn dgn kandungan phenylethylamine ia mirip kpd amphetanine yg dpt meningkatkn kdr penyerapan triptofan ke dlm otak yg mhasilkn dopamine .Dimana ia blh melahirkn rasa senang n happy pd suasana hati,seolah-plah muncul perasaan dilamun jatuh cinta di dlm diri seseorang itu.


Tpi xtau lh kn..Hanim dri dulu lgi memg suka kalau psal coklat nie,xde pun rase nk jatuh2 cintan cintun nie..ANDA PULA BAGAIMANA??Kalau siapa2 yg baik hati n nk bagi coklat kt Hanim 2 bgtau yer..nk bgi alamat nye sekali..ha2..k thats all 4 now..


IT'S OK...I LOVE U




|Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Hanim|

2 Comments:

[ wanni ] said...

coklat? yummy! wani suka sangat-sangat, boleh habiskan 1 papan tu kalau nak, tapi kadang-kadang makan secara berpada-pada la :D

Salam perkenalan~~

HaNim SariFFudDin said...

@wanni memg pun..coklat is one of my fav..dapat sepapan pun blum tentu cukup..sbb 2 bdn pun CHOMEL..ha2