Welcome

I WANT TO BE LIKE SUNSHINE THAT ALWAYS GIVES LIGHT AND WARMTH IN YOUR LIFE, SOMEONE WHO YOU WANT TO TAKE WAKE WITH JUST LIKE SUNSHINE AND KNOW THAT THAT IS WHAT GIVES YOU LIFE.. SOMEONE WHO IS REALLY HOT AND BRIGHTENS YOUR DAY AND YOUR LIFE..

Thursday, 31 May 2012

Ekspedisi Mencari BF Hanim..:D


Hye korang..sekarang ni cuti sekolah dah start..YAHOOO...kalau nak GOOGLE pun boleh jugak..eh jap2,apa yang Hanim merepek nie..hi2..sebagai student, salah satu perkara yang amat menggembirakan of course lah SCHOOL HOLIDAY..cuti kali ni Hanim just stay kt rumah jer..xde nak pergi mana2 pun..xde plan..

Amacam tajuk entry kali ni??ok x?? ha2.. sebenarnya dah berapa orang dah kawan baru dari sekolah lain yang masuk Form 6 kat SMKJ tanya siapa Hanim punya BF..BF tu ape ek??he2.. bila ckp takde, diorang tak percaya..apa?? Hanim ni bukan nya cantik sangat pun sampai nak kena berBF segala bagai ni..lagipun,apa kelebihan nya bila ada BF ni..bahagia sementara tapi bila dah clash mula lah meratap macam orang yang dah takde harapan nak hidup..ape kess kan..so baik kita jadi solo molo..aman hidup


Hanim selalu terbaca status kat Twitter dan Facebook mengatakan yang diorang ni FOREVER ALONE.. what??? forever alone ape ke bendenye..korang tak fikir ke hah..korang kan still ada mak..still ada ayah..n still ada adik beradik yang masih sayang kan korang..takde makna nya forever alone..macam mana kalau satu hari nanti Allah tarik balik segala yang korang ada tu?? hah masa tu lah kalau korang nak buat status FOREVER ALONE tu sampai berjuta kali pun xpe..bersyukur lah dengan apa yang kita ada ni.







Kadang2 Hanim rasa fobia pun ada dengan istilah COUPLE ni..semuanya disebabkan Hanim tgk kawan2 yang baru je couple dah mula menunjukkan bibit-bibit perpisahan....ayat skema gitu..menyampah lah..baik stay sorang2 lagi best ..lagipun memang takde orang yang nak kita..hi2..

Pada pendapat Hanim,kalau nak bercinta time belajar ni takde yang salah pun..kalau percintaan tu boleh buat kita semakin bersemangat nak belajar,lagi bagus kan..tapi kalau bercinta sampai tak hengat dunia, tu lah yang menimbulkan segala masalah..lagi parah,bila ada masalah sikit,mulalah meratap kesepian,keseorangan macam orang mati laki..Korang clash dengan dia mungkin dia bukan jodoh korang..Allah masih belum menemukan kita dengan jodoh yang akan kita luangkan masa bersama-sama sehingga akhir hayat ..mungkin si dia lah yang akan bahagiakan kita nanti.. Adalah lebih baik kalau kita fikirkan tentang CINTA setelah kita berjaya dalam kerjaya..nanti takdelah sebarang penyesalan kan..:D







So,mana-mana yang dah clash tu,hanim nasihatkan pergi jelah cari pengganti yang baru..dah kalau orang taknak kat kita, kita tak boleh nak paksa kan..mungkin jodoh dia bukan dengan kita..Renung2kan lah dan selamat beramal..:D

*Anyway,sesuai x entry ni dgn lagu blog..Ku akan menanti...hi2..xtau lah sampai bila kena menanti nya..:D


IT'S OK...I LOVE U


|Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Hanim|

6 Comments:

hudahassan ^^ said...

im alone t0o ! yeah . its really good :D

Lily said...

Single is simple, couple is trouble :)

Azee Hana said...

siap tu,,ade orang bunuh diri..ape kes..haha

~~Ungu~~ said...

@Azee Hanatau xpe..sampai dh x hengat dosa pahala..ap kess..

ayut said...

hihihi..ku menanti gitu :) be positive..stiap org sudah ditentukan psgnnya.lg klu comel gitu..sape yg tak mau.xgitu? :p

Akmal Khalidah said...

Sokong2! Lagipun dah couple tu, cepat2 lah kawen. tak takut ke pegang dosa lama2? Hikhikhik :D